Trogir nije klasično turističko odmorište u koje gosti dolaze samo zbog sunca i mora, već prvenstveno zbog upoznavanja s njegovom povijesno-kulturnom baštinom.Osnovan od grčkih kolonista još prije Krista,  ovaj helenistički gradić smatran je jednim od najbolje sačuvanim romantičko gotičkih gradova.

Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira a taj stari dio uvršten je na UNESCO-v popis Spomenika svjetske kulturne baštine.Plan ulica ovog naselja potječe iz helenističkog doba koji su uzastopni vladari nastavili ukrašavati s raznim izuzetnim javnim i stambenim zgradama i utvrdama. Njegove lijepe romaničke crkvice upotpunjene su izuzetnim renesansnim i baroknim zdanjima. Najznačajnija građevina je Trogirska katedrala s portalom zapadnih vrata, remek-djelom majstora Radovana, najznačajnijim primjerom romaničko-gotičke umjetnosti u Hrvatskoj.


Ovaj kameni gradić svojom ljepotom očarao je i mnoge kraljeve.Ne rijetko dok šetate Trogirom možete vidjeti svjetski jet set dok nesmetano uživaju u ljepoti ovog starog kamenog grada i ponašaju se  kao da im je tu baš i mjesto. Da li zbog njegove posebnosti, osjećaja veličanstvenosti koji prožima svakog koji se nađe na njegovim prastarim kamenim pločnicima, nismo sigurni, ali ono što sigurno znamo to je da Trogir, svakog svog posjetitelja učini da se osjeća kraljevskim. Trogir se ponosi popularnim konobama u kojima se jede riba ulovljena svakodnevnim ribarenjem oko otoka Drvenika i Krknjaša, otoka s prekrasnim pješčanim plažama. Iz Trogira se svakodnevno brodom turisti idu kupati na neki od obližnjih otoka ili na poluotok Čiovo, mostom spojenim s Trogirom.


Zadovoljstvo nam je što vam možemo ponuditi izlete u tradicionalnoj drvenoj barci sve do sjeveroistočne strane otoka Drvenik Veli u plitkom području između glavnih otoka i dva odvojena otoka uvale Krknjaši. Između otoka Krknjaš Veli i Krknjaš Mali i Velog Drvenika smjestilo se sidrište Krknjaši. Osim zanimljive vožnje, uživanja u ljepotama nedirnute prirode i podmorju iznimno bogatom florom i faunom, ovaj izlet će vam, ako ste hedonista u svakom smislu te riječi,  zasigurno ostati u sjećanju sve poradi i svog gastronomskog značaja.

Naime, doživjet ćete i raznolikost okusa prave autohtone dalmatinske kuhinje, bogate svježom ribom, spravljenoj tj. ispečenoj na maslinovom drvu i granama stare loze. Sve povrće koje se posluži na ovom izletu uzgojeno je u eko proizvodnji, a vino je izvorno domaće, od loze na kojoj se spravlja riba. Za sve one koji bi željeli doživjeti božanstvenu tišinu jutra na moru i gledati biserne kapi kako se slijevaju s pramca boda, organiziramo s domicilnim ribarima bacanje i podizanje ribarskih mreža.