Svakog posjetitelja otok Hvar zauvijek zarobi svojom bezvremenskom ljepotom.

Želite li udahnuti pravu ljepotu Hvara, organiziramo za vas branje dviju autohtonih biljaka LAVANDE I MASLINA. Za Lavandu kažu da je čarobna biljka sa tisuću lica, upotrebljava se u kozmetici, medicini, higijeni. Mnogi joj prepisuju  afrodizijačka svojstva. Kažu da je Kleopatra pomoću lavandine vodice zavela rimskog imperatora Cezara. Branje maslina obično se organizira u rujnu i doživljaj je koji se pamti cijelog života. Sva polja maslina u tom periodu godine vrve od ljudi, iz svakog kutka Hvara se čuje pjesma, a branje završava svako popodne uz gradele i  ugodno umorno druženje.

hvar-croatia-5

Ako ste željni adrenalina, organiziramo za vas Jeep safari po otoku, kroz kojeg upoznajete ljepote starih skrivenih hvarskih kamenih sela.Želite li istražiti hvarske otočiće, najbolje je unajmiti gumenjak ili jet ski.

Sve što tražite na svom odmoru pronaći ćete ovdje: Noćni život i arhitektura kozmopolitskog grada, izleti brodom, rajske pješčane plaže, spoj antičkog i modernog, vožnju kroz polja lavande, jet ski safari, kayaking, vožnja padobranom, ronjenje, lov na tune, moto safari. Hvar ima i svoj aerodrom za male avione u blizini Starigrada, a otok Sveti Klement ima svoj heliodrom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uspjeh hvarskog turizma potvrđuju dobivena priznanja za jedno od 5 najpoželjnijih turističkih mjesta na svijetu.
Hvar je otok polja lavande. Lavandino ulje se koristi u proizvodnji mirisa i krema. Cvate tijekom lipnja, srpnja i kolovoza i tada cijeli otok oboji  uljubičasto.

Najsunčaniji hrvatski otok ponosno i s pravom nosi titulu jednog od najljepših svjetskih otoka. Poznat je po svom specifičnom nautičkom položaju, bogatstvu, kulturnim i prirodnim spomenicima. Nepregledna polja mirisne lavande, ružmarina, vinove loze i masline. Hvar je jednostavno prekrasan i zaista svakog posjetitelja zarobi svojom ljepotom zauvijek. Današnje ime otoka je grčkog porijekla od grč. Pharos što znači – svjetionik.

hvar-croatia-2

STARIGRAD je najstariji grad na otoku i jedan od najstarijih u Europi, osnovan je od grčkih kolonizatora 385. godine prije Krista i imao je status slobodne države.

Otok Hvar poznat je po ugodnoj mediteranskoj klimi s blagim zimama, ugodno toplim ljetima i velikim brojem sunčanih sati. Tradicija je da svim gostima koji se zateknu u nekom od hotela na Hvaru a padne snijeg, hotelski smještaj bude besplatan.  

Hvar je svojom površinom uglavnom prekriven borovom šumom što čini izuzetno ugodnu klimu i vinogradima koji proizvode i do 50 000 hektolitara vina godišnje. Od Hvara preko Brusja, pa sve do Grablja, proteže se biciklistička staza.

hvar-croatia-7

Milna

Milna je tipično malo mediteransko mjesto smješteno na južnoj obali otoka Hvara, 4 km udaljeno od grada Hvara. U Milni se nalaze četiri prostrane šljunčane plaže, more je kristalno bijelo, a restorani u kojima možete uživati u tradicionalnim dalmatinskim specijalitetima, uspješno zaokružuju doživljaj čistog užitka.

Brusje

Brusje, selo udaljeno 6 km istočno od Hvara. Prvobitno pastirsko naselje, zatim selo proizvođača vina, maslinova ulja, ružmarinova ulja i meda. Danas je Brusje predgrađe Hvara i omiljeno izletište za sve koji žele vidjeti i osjetiti izvorni seoski ugođaj Hvara.

Veliko Grablje

Veliko ili Velo Grablje, selo udaljeno 11 km istočno od Hvara. Nekad bogato i napredno mjesto radišnih ljudi koji su se, osim proizvodnjom dobrog vina, maslinova ulja i meda, proslavili kao najveći proizvođači lavandina ulja u Europi. Danas je Grablje gotovo potpuno napušteno, sa svega desetak stalnih žitelja, jer se glavnina stanovnika tijekom posljednjih godina preselila u Hvar. Zaštitnici Grablja su Sveti Kuzma i Damjan, blagdan 26. rujna.

hvar-croatia-4

Zaraće

Zaraće je duboka uvala s prostranim šljunčanim žalom. Ljubitelji šarolikosti i ljepote podvodnog svijeta u ovoj uvali se mogu prepustiti bezvremenskoj ljepoti. Plaža je prekrasna a restorani nude odličnu riblju hranu. Do Zaraća se može stići brodom iz hvarske luke ili automobilom.

Pribinja

Pribinje je prekrasna uvala smještena na sjeverno od grada Hvara 3 km, u blizini kampa Vira, i krasi je svega nekoliko kuća. Uvala se ponosi kristalno ćistim morem, te odličnim položajem otpornim od svih vjetrova, tako da često predstavlja utočište jahtašima, koji objeduju u popularnom ribljem restoranu nekoliko metara od mora.