Na usjeku morskog žala i  prekrasnih bijelih plaža ponosno se uzdiže park prirode Biokovo,  koji štiti zaleđe jednog od najsavršenijih  bisera Jadrana, prekrasnih Brela. Iznimnu ljepotu brejanskih plaža i kristalnog mora opjevali su mnogu pjesnici  i Brela se pravom ponose jednom od najljepših  jadranskih plaža. Na Forbesovoj ljestvici upravo  je plaža u Brelima šesta najljepša na svijetu. 

brela-croatia-2

Brela su jedinstvena i radi svoje raznolike ponude. Obitelji s djecom uživaju u hladovini brejanskih borova, uz šumove valova koji zapljuskuju plaže dok im se djeca sigurno zabavljaju u plićaku. Malo aktivnijim gostima Brela nude terene za tenis, odbojku, košarku, mnogo vodenih sportova.  Oni željni zabave i noćnih izlazaka obožavaju ribarske večeri koje se često organiziraju u Brelima ali i u svega nekoliko km udaljenoj Makarskoj popularne disko klubove.

Gastronomska ponuda Brela specifična je po mnogo kvalitetne i friške ribe i domaćeg vina. Mnogo malih obiteljskih konoba načičkalo se po cijelim Brelima i iz svih se ljeti šire prekrasni mirisi kojima je teško odoljeti.

brela-croatia-4

Radi svog geološkog položaja mladim i onim koji se tako osjećaj ali  i svima željnim adrenalina, planina Biokovo nudi  izvrsne planinske staze. Iz cijelog svijeta penjači dolaze penjati se na Biokovo. Bikovo je iznimno i po svojoj bogatoj flori i fauni, a nije tako rijetko da penjači nalete na muflona, zaštićenu životinjsku vrstu.  Najviši vrh S, Jure (1762m) isplati se osvojiti, jer pogled koji puca na sve okolne otoke je upravo božanstven. Iz Brela svakodnevno voze gliseri na otoke Brač i Hvar, te popularnu Vruju, poznatu po izvorima slatke vode.